Zaščitite sebe in svoje najbližje

Vsak posameznik mora ravnati odgovorno!

Uvedba aplikacije je preventivni ukrep in ščiti tako zdravje posameznikov kakor javno zdravje. Njena uporaba je v veliko pomoč epidemiologom pri obvladovanju širjenja virusa. Aplikacijo si na pametne prenosne telefone namestimo povsem prostovoljno, v našem vsakdanu pa ima sicer še naprej osrednjo vlogo dosledno upoštevanje drugih preventivnih ukrepov: vzdrževanja zadostne medsebojne razdalje, rednega umivanja in razkuževanja rok in nošenja zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih in javnem prometu.

Aplikacija #OstaniZdrav pomaga pri zajezitvi in obvladovanju širjenja okužb z novim korona virusom, zmanjšuje obremenjenost zdravstvenega sistema in tako omogoča, da država z milejšimi ukrepi obvlada virus.

Aplikacija #OstaniZdrav nas opozori, da smo bili v stiku z okuženim, zato obstaja večje tveganje, da smo se okužili tudi sami. Tako že takoj po opozorilu, ki ga prejmemo od mobilne aplikacije, ravnamo še bolj odgovorno: opazujemo svoje počutje in ob prvem zaznavanju simptomov stopimo v stik z osebnim zdravnikom, se ne družimo, še posebej ne z ranljivimi posamezniki, in še bolj dosledno izvajamo preventivne ukrepe (higiena rok in kašlja, nošenje mask in ustrezna medsebojna razdalja).

Lažje obvladovanje stikov okuženih oseb

Z uporabo mobilne aplikacije ravnamo odgovorno do sebe in drugih, hkrati pa pomagamo pri obvladovanju širjenja okužb z novim korona virusom. Aplikacija bo epidemiologom močno olajšala iskanje in obveščanje tistih posameznikov, ki so bili v zadnjih 14 dneh v stiku z okuženo osebo, a jih vseh med epidemiološkim preverjanjem ni bilo mogoče odkriti in prepoznati, denimo vseh sopotnikov v javnem prevozu ali vseh obiskovalcev, ki bi bili v gostinskem lokalu istočasno kot okuženi z novim korona virusom.

Prenesite aplikacijo na tej povezavi: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/mobilna-aplikacija-ostanizdrav/namestitev-in-delovanje-aplikacije/

Hvala, ker ste solidarni in rešujete življenja.