Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 278 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 100:

Kriminaliteta:
Blejske policiste je v ponedeljek okoli 17. ure obvestil lastnik, ki so mu pred meseci ukradli skuter, da je na območju Bleda opazil osebo, ki se vozi z njim. S hitrim in učinkovitim odzivom so blejski policisti izsledili 21-letnega moškega, državljana BIH, ga prijeli in mu odvzeli prostost za čas zbiranja obvestil. Skuter so vrnili lastniku. Opravili so ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost:

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami
Blejski policisti so bili v nedeljo nekaj pred 14. uro obveščeni o prometni nesreči. 25-letni voznik motornega kolesa je vozil za voznikom avtomobila in, ko je ta začel zavirati je zavrl tudi on in zaradi neprilagojene hitrosti padel ter se telesno poškodoval. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Jeseniški policisti so bili v ponedeljek okoli 20.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Završnice. 37-letni voznik mopeda je med vožnjo zapeljal preblizu desnega roba vozišča in trčil v varnostno ograjo mostu. Bil je hudo telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Moped je vozil pod vplivom alkohola (1,0 mg/l). Policisti zanj za prometno nesrečo vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo pod vplivom alkohola bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Javni red in mir:
Škofjeloški policisti so v ponedeljek okoli 2.30 obravnavali 40-letnega moškega, ki je bil nasilen do svojih sorodnikov. Po prihodu policistov na kraj, s kršitvijo ni prenehal in se je nedostojno vedel tudi do njih. Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:

Nesreča s padalom
Tržiški policisti so bili v ponedeljek okoli 15.30 obveščeni, da je na območju Gozda, občina Tržič, zasilno pristala 33-letna jadralna padalka, državljanka Češke. Med letenjem je priletela prenizko in pristala v krošnji drevesa. Na kraju so posredovali gorski reševalci GRS Tržič in zdravstveno osebje, ki jo je z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Okoliščine kažejo na lahko telesno poškodbo. Policisti so na kraju zbrali obvestila in o dogodku obvestili preiskovalca letalskih nesreč. Dogodek so ustrezno zadokumentirali.

Gore
Kranjskogorski policisti so bili v ponedeljek nekaj pred 16. uro obveščeni o gorski nesreči na območju Vitranca. 35-letnemu pohodniku, državljan Brazilije, je na peščeni poti pri sestopu z Vitranca proti Kranjski Gori spodrsnilo in se je pri padcu lahko telesno poškodoval. Na kraju so bili gorski reševalci GRS Kranjska Gora. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

Požar
Tržiški policisti so bili v nedeljo okoli 17. ure obveščeni o požaru v stanovanju večstanovanjskega objekta na območju Tržiča. Po podatkih s katerimi razpolagamo se je vnela posoda, ki jo je imel 57-letni moški na štedilniku. Moški je bil v požaru telesno poškodovan. Nadihal se je tudi dima. Prvo pomoč mu je nudilo zdravstveno osebje in ga prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 20 tisoč evrov. Policisti so opravili ogled in o dejanju nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri kaznivega dejanja zoper splošno varnost ljudi in premoženja. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nesreča v kolesarskem parku
Kranjskogorski policisti so bili v ponedeljek nekaj čez 14. uro obveščeni o padcu 33-letnega kolesarja v kolesarskem parku. Po podatkih s katerimi razpolagamo je med vožnjo izgubil oblast nad kolesom, padel in se telesno poškodoval. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in je bil z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah nesreče in vodijo postopek.

Spletno uredništvo