Zaradi poledenelega cestišča v odbojno ograjo in brežino

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Obe sta se zgodili zjutraj. V Gozd Martuljku je voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste, na Spodnjem Jezerskem pa je voznik nadzor nad vozilom izgubil zaradi poledenelega
vozišča. Med zanašanjem je najprej trčil v odbojno ograjo, potem pa še v brežino. Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo, da se na nekaterih odsekih cest že kažejo zimske razmere. Ponekod je vozna podlaga zaradi nizkih temperatur tudi že lahko poledenela. Vozniki naj računajo na take razmere in prilagodijo svojo vožnjo. Nevarni so zlasti ovinki. Pojavljajo se tudi že zaledenela stekla, kar je potrebno urediti pred vožnjo. Skrajni čas pa je tudi za menjavo letnih pnevmatik z zimskimi in pripravo vozila na zimo, še sporočajo policisti.
Na Koroški Beli na Jesenicah je neznani storilec včeraj na več delih poškodoval lak na osebnem avtomobilu. Na Cegelnici je storilec odtujil kolo. Na dvorišču stanovanjske hiše je pustil svoje neuporabno kolo in vzel boljšega ter se odpeljal. Gre za kolo rdečo-bele barve s košarico.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali prijavo nevarne hoje po cesti in za dejanje obravnavali moškega, ki ob njihovem prihodu pijan kršil javni red in mir. Ker je s kršitvijo nadaljeval tudi v policijski intervenciji je bil pridržan do streznitve. Proti njemu poteka postopek.