Zaradi množičnih okužb zaprli šolo

Slika: Pixabay

Glede na trenutno epidemiološko sliko so bili v državi sprejeti novi, strožji ukrepi za zajezitev širjenja okužbe s korona virusom, tudi ukrepi, ki so dijake, študente in učence od 6. razreda osnovnih šol prikovali na šolanje na daljavo. Žal se je na Osnovni šoli dr. Janeza Mencingerja stanje obolelosti zaradi okužbe s Covid-19 v zadnjih dneh močno povečalo, predvsem med zaposlenimi. Če se bodo okužbe širile, šola ne bo več imela zadosti kadra za izvajanje pouka, tudi na daljavo.
Da bi preprečili nadaljnje širjenje in da bo tudi v prihodnje zagotovljeno vzgojno izobraževalno delo, je Štab civilne zaščite z županom Občine Bohinj g. Jožem Sodjo in osnovno šolo dr. Janeza Mencingerja sprejel odločitev, da bo z jutrišnjim dnem matična šola zaprta. Za vse, ki obiskujejo osnovno šolo v Bohinjski Bistrici, bo od jutri do petka potekal pouk na daljavo. Za učence od prvega do tretjega razreda bo organizirano varstvo, če starši ne bodo mogli drugače poskrbeti za njih.

Kako bo pouk potekal po šolskih počitnicah,  bo odvisno od odločitve vlade in situacije z okužbami na šoli v prihodnjem tednu.