Zaradi alkohola iz prometa izločili štiri voznike, v Lescah pridržali moškega, ki je preprodajal heroin

S PU Kranj so sporočili, da je včerajšnji dan minil brez večjih nesreč, so pa zato gorenjski policisti v zadnjih 24 urah, zaradi alkohola, prepovedali vožnjo štirim voznikom. Vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja pa so vozilo zasegli.

V vseh štirih preizkusih alkoholiziranosti je elektronski alkotest pokazal rezultate do 0,52 mg/l alkohola.

“V dejanjih voznikov gre za izzivanje nevarnosti in povsem nepotrebno tveganje, ki se mu lahko izognejo tako, da se v takem stanju ne usedejo za volan in si izberejo drug prevoz. Zato, če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva!” ponovno opozarja in apelira na voznike mag. Bojan Kos


Radovljiški kriminalisti so včeraj ovadili moškega, ki je v ponedeljek na javnem kraju preprodajal prepovedano drogo. Osumljenec je bil včeraj priveden na pristojno sodišče, zaradi dejanj pa mu je bil odrejen pripor.

Osumljen je, da je v ponedeljek zvečer na območju Lesc dvema osebama prodal okoli 180 gramov prepovedane droge kokain. Po dejanju so kriminalisti pri njem našli še okoli 50 gramov te droge, že pripravljene za nadaljnjo prodajo (v dveh zavojih z enako težo), več kot 7.000 eurov gotovine in preko 300 gramov prepovedane droge heroin.

Za dejanje se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let.