Zaprli so pokopališča

Slika: Pixabay.com

Ob 6.368 opravljenih testih je bilo včeraj potrjenih 1.798 novih okužb s korona virusom, kar pomeni, da je delež pozitivnih 28,23 odstotka in je precej nižji kot v sredo. Po podatkih Covid-19 sledilnika je bilo v bolnišnicah 703 bolnikov, ki so okuženi z virusom Covid-19, 122 jih je potrebovalo intenzivno nego. Za posledicami okužbe je umrlo kar 23 bolnikov, kar je največ od začetka epidemije.

 

Občina Železniki zapira pokopališča

Najbolj prizadeta občina na Gorenjskem je Občina Železniki, saj ima najvišje število okužb v Sloveniji glede na število prebivalcev. Zaradi preprečitve množičnih druženj ob Dnevu spomina na mrtve so se odločili, da bodo zaprli vsa pokopališča. Z zapiranjem pokopališč želijo preprečiti še večje širjenje okužb. Odredbo o zaprtju pokopališč sta na podlagi Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami izdala župan mag. Anton Luznar in poveljnik Civilne zaščite Aleksander Hajdinjak in je začela veljati danes ob 8. uri ter bo veljala do ponedeljka do 21. ure.

Počitnice se bodo podaljšale

Na današnji novinarski konferenci je Ministrica za šolstvo Simona Kustec sporočila, da bodo osnovnošolske počitnice zaradi povečanega števila obolelih učiteljev podaljšali za en teden, srednje šole in fakultete pa bodo izvajale šolanje na daljavo. Kot je še povedala ministrica, podaljšanje počitnic ne pomeni tudi podaljšanje šolskega leta. Vrtci bodo še naprej delovali v zmanjšanem obsegu za otroke tistih staršev, ki nimajo zagotovljenega varstva.