Zanimanje za cepljenje se povečuje

Slika: Pixabay.com

Iz Zdravstvenega doma Kranj sporočajo, da bodo zaradi povečanega zanimanja za cepljenje proti koronavirusni okužbi v zadnjem tednu septembra organizirali dva cepilna dneva, poleg srede še četrtek, 28. in 29. september, in tako bo tudi v oktobru. Cepljenje bo ob sredah od 13.00 do 15.30 ure in ob četrtkim od 10.00 do 13.00 ure.

Kot poživitveni odmerek bo na voljo tudi najnovejša različica Pfizerjevega cepiva BA4-5, ki »pokriva« trenutno najbolj razširjeno različico virusa covida-19 v Sloveniji, na voljo bo prav tako prilagojeno cepivo Moderne – B1.

Za bolj pogoste termine so se v Zdravstvenem domu Kranj odločili, ker so preteklo sredo po daljšem obdobju skromne udeležbe zabeležili bistveno večji odziv. Poleg podvojenih terminov tako v zadnjem tednu oktobra, od 26. do 28. oktobra 2022, pripravljajo v kranjski vojašnici v sodelovanju s Slovensko vojsko tri zaporedne dneve množičnega odprtega cepljenja, skupaj s cepljenjem proti sezonski gripi. Dobava cepiva bo namreč šele v drugi polovici meseca.