Republika Slovenija bi se morala namesto na stran tistih, ki želijo služiti z umetno pridelano in manj kvalitetno hrano, postaviti na stran kmetov, pridelovalcev in potrošnikov.

Sprejeti je potrebno ukrepe, ki bodo zaščitili slovensko kulturo, gastronomsko tradicijo, tradicionalno kmetijstvo in naravno pridelano hrano.

Poslanec poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič je na vlado naslovil pisno poslansko pobudo v zvezi s prepovedjo laboratorijsko vzgojenega mesa.

Celotno poslansko pobudo objavljamo v nadaljevanju.

Hrana je osnovna človekova dobrina in zato ji je potrebno nameniti posebno skrb in zaščito. V zadnjih mesecih smo priča negativni kampanji proti živinoreji, predvsem proti govedoreji, saj naj bi bila ta po mnenju nekaterih ena glavnih onesnaževalk na našem planetu.

Žal temu sledi tudi Evropska komisija in marsikatera vlada v EU. V ozadju seveda ni skrb za zeleni prehod, temveč agenda, ki zasleduje dobičke posameznikov in podjetij, ki v laboratorijih vzgajajo meso in druga sintetična živila. Namesto, da bi zaščitili kvalitetno, doma pridelano hrano, pridelovalce, kmetijstvo in nenazadnje tudi potrošnike, Evropska komisija o laboratorijskem mesu govori kot o obetavni in inovativni rešitvi.

Republika Slovenija bi se zato morala namesto na stran tistih, ki želijo služiti z umetno pridelano in manj kvalitetno hrano, postaviti na stran kmetov, pridelovalcev in potrošnikov. Sprejeti je potrebno ukrepe, ki bodo zaščitili slovensko kulturo, gastronomsko tradicijo, tradicionalno kmetijstvo in naravno pridelano hrano.

Zato dajem pobudo Vladi RS, da v Sloveniji prepove laboratorijsko vzgojeno meso in drugo sintetično hrano, pridelano v laboratorijih.

Spletno uredništvoVir: poslanska skupina SDS