Za testiranje jih je prijavljenih več kot 700

Slika: Pixabay.com

Gorenjska je ena od regij, kjer so se epidemiološke razmere toliko izboljšale, da se sproščajo nekateri ukrepi za zajezitev širjenja okužb s korona virusom. V torek se bo tako po treh mesecih šolanja na daljavo znova začel pouk v šolah za prvo triado, odprli pa se bodo tudi vrtci. S tem dnem se bo spremenilo tudi izvajanje javnega prevoza potnikov, saj veliko učencev za pot v šolo uporablja javni prevoz. Po novem bo tako kranjski mestni potniški promet potekal bo običajnem voznem redu in ne več po počitniškem.

 

V Kranj v ponedeljek testiranje samo za učitelje in vzgojitelje

Jutri bodo v avli Mestne občine Kranj s hitrimi testi na okužbo s korona virusom testirali učitelje in vzgojitelje, medtem ko bodo ostali občani hitre teste jutri lahko opravili med 10. in 12. uro v stari lekarni v Cerkljah. Od torka dalje bo testiranje spet kot običajno potekalo v avli MOK.

Za testiranje je prijavljenih prek 700 učiteljev in vzgojiteljev, kar bo velik izziv za osebje Zdravstvenega doma Kranj tudi z vidika zagotavljanja zaščitnih ukrepov. Vsaka šola oziroma vrtec je dobila svoj termin, kdaj naj se tam zaposleni zglasijo pred vhodom v avlo Mestne občine Kranj, v izogib gneči pa bo testiranje potekalo kar dvanajst ur, in sicer med 7. in 19. uro.