Za padec s konja krivi psi

Kot sporočajo iz Policijske uprave Kranj so včeraj sredi popoldneva obravnavali prijavo padca s konja zaradi spuščenih psov. Konj se je splašil, ko sta proti njemu stekla spuščena psa. Neodgovorna skrbnika psov so policisti kaznovali z globo. Policisti pozivajo, da imejte na javnih mestih pse na povodcih. Če gre za nevarnega psa, mora imeti tudi nagobčnik.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so včeraj obravnavali tri državljane Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Nastanjeni so bili v azilni dom.

Gorenjski prometni policisti so včeraj zvečer na podlagi prijave obravnavali voznika z 1,29 mg/l alkohola. Moškega obravnavajo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in nepravilne strani vožnje. Iz prometa je bil izločen. Priči se policisti zahvaljujejo za prijavo.
Danes zjutraj je bila poledenela in zato nevarno spolzka cesta iz Kočne proti Jesenicam. Vzdrževalec je opravil posipanje ceste. Glede na vremenske razmere so ceste lahko zelo spolzke tudi drugje. Policisti opozarjajo na prilagoditev hitrosti vožnje razmeram na cesti.

Policisti so bili s področja kriminalitete obveščeni o dveh kaznivih dejanjih. Na Vrečkovi ulici v Kranju je bilo vlomljeno v klet stanovanjskega bloka in odtujeno gorsko kolo. V Radovljici pa so policisti včeraj obravnavali poškodovanje stvari v prostoru podjetja.