Vzpodbudne besede dr. Poklukarja

Generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar. (Foto: STA)
Lep nedeljski pozdrav,
Navadno nisem eden tistih, ki riše mavrice, ampak v tem trenutku smo ujeli malo jasnine sredi nevihte, ko se število bolnih veča in gospodarstvo trese. Ne glede na to sem optimist. Biti optimist v teh časih ne pomeni, da zanikamo resničnost, temveč da širimo dobro-pozitivno energijo, da se bomo z resničnostjo lažje soočili. Današnja otvoritev mi daje moč in upanje, da ostanemo pozitivni v časih, ki so negativni.
Upanje je zagotovilo, da obup ne bo imel zadnje besede. Čeprav vidimo težke čase in slutimo še težje, to ni razlog za predajo ali jamranje, da ne zmoremo. Nekateri omaležujejo ali zasmehujejo naše korake, a to niso naši sovražniki. Še vedno bomo z njimi živeli in sodelovali. Poiskali bomo stvari, ki so nam skupne. Ena od njih bo žal skupna bolečina, ki pretresa celotno Evropo. Čeprav se zdi, da so skupni temelji ogroženi, jih bomo za velike in smele projekte po koncu te krize gotovo spet našli.
Skeptikov ne bomo prepričali, če bomo govorili na njihov način. Zato nismo. Pod plaščem tišine smo prvo fazo projekta peljali in v najkrajšem možnem času končali. Zato hvala vsem sodelujočim. Izvajalcem, ki so po šestnajst ur dnevno delali tlake, vlekli napeljavo in postavljali ključne inštalacije. Hvala Slovenski vojski in Civilni zaščiti za pomoč, ko smo jo najbolj potrebovali. Hvala Mestni občini Ljubljana in Gospodarskemu razstavišču za montažne konstrukcije brez katerih dodatnih psotelj ne bi bilo. Hvala celotni ekipi UKC Ljubljana in vsem, ki ste bili z nami v mislih ali v dejanjih.
Nisem presenečen, da nam je uspelo… pozitivno presenečen sem, da je toliko ljudi uspelo narediti tako veliko na tako majhnem prostoru v tako kratkem času.
Če vrnem na začetek – morda se sliši nenavadno, ampak moramo ostati pozitivni.
Janez Poklukar,
generalni direktor UKC Ljubljana
Vir: FB UKC Ljubljana