Vse več voznikov pod vplivom drog in alkohola

Iz Policijske uprave Kranj so nam sporočili, da so Radovljiški policisti v petek prijeli in pridržali moškega, ki je osumljen neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V postopku so pri njem našli več raznovrstnih vrst drog v manjših količinah in pripomočke za preprodajo droge. Predmete kaznivega dejanja so mu zasegli in proti njemu zaradi suma kaznivega dejanja vodijo predkazenski postopek. Postopek  še  poteka. Za taka dejanja se storilce kaznuje z zaporom od enega do desetih let.
Gorenjski  policisti  so  minuli  vikend obravnavali več udeležencev, ki so bili pod vplivom alkohola ali drog. Prometni policisti so jih iz prometa izločili deset. Sedem voznikov je bilo pod vplivom alkohola, še  trije  udeleženci pa so bili pozitivni na hitrem testu za prepovedane droge. Med pijanimi (0,64 mg/l) je bil tudi voznik, ki je v Kranju na cesti, kjer je omejitev vožnje 50 km/h vozil s povprečno hitrostjo preko 125 km/h in vmes tudi nevarno prehiteval. Iz prometa je bil izločen.

Kranjskogorski  policisti so obravnavali enega voznika pod vplivom alkohola
in  voznico  pod  vplivom  prepovedanih  drog.  Dva voznika sta bila zaradi
alkohola izločena še v Škofji Loki ter po eden v Kranju in Tržiču.

Gorenjski policisti opozarjajo pred nevarnim učinkom alkohola in drog. Obe substanci slabšata voznikove reakcije in kažeta lažno resničnost. Človek pa si pod takim vplivom domišlja, da je situacija manj nevarna, kot je v resnici, dejansko pa vid, motorika in samo dojemanje pri njem ne delujejo, kot bi morali. Zato pozivajo, da ne vozite pod vplivom nevarnih substanc, še bolje pa je, da jih sploh ne uživate.