Voznik tovornjaka pozitiven na kokain in konopljo

Slika: Pixabay.com

Včeraj pa so prometni policisti obravnavali voznika tovornega vozila, ki je bil pozitiven na hitri test na prepovedane droge, in sicer kokain in konopljo. Gorenjski policisti so v prvih treh tednih letos v prometu obravnavali 31 udeležencev zaradi vpliva alkohola in še sedem zaradi drog. Med njimi so prejšnji teden obravnavali voznika z 1,11 mg/l alkohola, ki je pri rdeči luči na semaforju trčil v voznika pred seboj in ga poškodoval. Dejanje policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje. V dveh primerih so prejšnji teden obravnavali tudi voznika, ki nista ustavila. Enega od njiju so pridržali zaradi odklonitve strokovnega pregleda, drugi pa je bil šele voznik začetnik (0,16 mg/l, imeti pa bi moral 0,00 mg/l). Policisti pozivajo k odgovorni udeleži v prometu in vožnji z ničelno stopnjo alkohola. Upravljanje vozila pod vplivom alkohola ali drog močno zmanjša sposobnosti udeleženca za vožnjo in ogroža varnost prometa ter udeležencev.

 

Včeraj so policisti PU Kranj prejeli tri obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo, štiri prijave kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter šest v zasebnem prostoru. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.
V Tržiču so policisti in gasilci včeraj preverjali prijavo domnevnega uhajanja plina v objektu. Meritve plina niso zaznale.
Jeseniški policisti so včeraj obravnavali prevrnitev tovornega vozila po zdrsu na spolzki cesti. Po podatkih policije ni bil nihče poškodovan.
Kranjski policisti so včeraj obravnavali občanko zaradi tatvine dražjih parfumov. Za dejanje jo bodo kazensko ovadili.