Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih štiriindvajsetih urah sprejel naslednje prijave:

Kriminaliteta:
– V Globokem je neznani storilec razbil steklo na oknu stanovanjske hiše.
– V Kranju je neznani storiec poskusil vlomiti v osebni avtomobil.
– Na Jesenicah je voznik osebnega avtomobila mladoletni osebi ponudil prevoz do doma. V dobri veri, da jo bo peljal domov, se je vsedla v njegovo vozilo. Voznik je samovoljno nadaljeval z vožnjo mimo dogovorjenega cilja. Po daljšem pregovarjanju, jo je pripeljal nazaj na dogovorjeno mesto. Policisti so voznika izsledili, z njim opravili preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil 0,52 mg/l. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja
vožnja. Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek, hkrati pa zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja protipravnega odvzema prostosti. Policisti opozarjamo, izogibajte se vstopanju v vozila neznancev.

Javni red in mir:
– 3 kršitve javnega reda in miru na javnem kraju.

Prometna varnost:
– 2 prometni nesreči z materialno škodo,
– 1 prometna nesreča z materialno škodo in telesnimi poškodbami.

Poostren nadzor – ukrepi:
Policisti Policijske uprave Kranj so 25. 7. 2023 med 7 in 12 uro opravili poostren nadzor prometa. V nadzoru je bilo ustavljenih 34 tovornih vozil in 1 avtobus. V nadzoru je bilo 28 voznikov preizkušenih z alkotestom. Pri tem je bil en poklicni voznik pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,33 mg/l. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in
prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper voznika vodijo prekrškovni postopek. Izrekli so tudi 8 glob in 3 opozorila.

Dogodki:
– Zaradi jutranjega neurja je bilo na več mestih, na ceste podrto vejevje in drevesa. Ceste so bile do odprave posledic kratkotrajno zaprte..
– V Voklem je pri odpravljanju posledic neurja, moški padel z lestve in se poškodoval. Na kraju mu je mu je nujno medicinsko pomoč nudila ekipa NMP Kranj. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda je izključena.
– Na Jesenicah je pri izvajanju dela v stanovanju, moški padel z lestve in se poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda je izključena.

 

Spletno uredništvo