Voznica zaradi slabosti zapeljala na nasprotni pas

V okolici Škofje Loke je voznica včeraj popoldan zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v voznico, ki je pripeljala nasproti.Njeno vozilo je potem odbilo še v tretjega udeleženca. Razlog za nevaren manever voznice naj bi bila slabost. Policisti proti njej zaradi
povzročitve prometne nesreče vodijo prekrškovni postopek. V nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala pa je materialna škoda.

Policija udeležence poziva k previdnosti in opozarja na vpliv vročine na človeka. V vročih dnevih se pri voznikih namreč pogosteje pojavi utrujenost, izčrpanost, padeta tudi pozornost in zbranost.

Gre za dejavnike, ki močno vplivajo na sposobnosti voznika za vožnjo in elemente, zaradi katerih je zelo priporočljiva samoizločitev in postanek. Predvsem med daljšo vožnjo naj bo odmorov več udeleženci pa naj zaužijejo tudi dovolj tekočine. Postanek naj bo na varnem mestu, treba je izstopiti iz vozila in se pretegniti in predvsem rehidrirati telo. Pomembna je tudi pravilna uporaba klimatske naprav so še dodali.