Voznica iz Italije na avtocesti vozila po nasprotnem voznem pasu, nato je še poškodovala dve policijski vozili

Gorenjski policisti so včeraj ponoči obravnavali
italijansko  voznico  osebnega  avtomobila,  ki je od Karavank proti Lipcam vozila  v  napačno  smer.

Nepravilno  vožnjo so zaznali v nadzornem centru
DARS.  Prometni  policisti  so voznico ustavili pri galeriji Moste in ji ob zagotovljenih pogojih za varnost drugih udeležencev omogočili, da je vozilo
obrnila  v  pravo  smer.  Zatem  so  jo  pričeli spremljati  do  bližnjega počivališča  Lipce,  kjer  bi  morali nadaljevati s postopkom, vendar se je
odpeljala  naprej in ni več upoštevala znakov policistov za ustavljanje.

Na Hrušici je voznica med ustavljanjem poškodovala še dve policijski vozili in osebni  avtomobil  naključnega udeleženca. Nihče ni bil telesno poškodovan, nastala  pa  je  materialna škoda. Voznica ni bila pod vplivom alkohola ali drog.

Zaradi vožnje v napačno smer je bila kaznovana z globo 1.200 eurov in s sankcijo  18 kazenskih  točk, zaradi preprečitve uradnega dejanja pa je bila proti njej vložena kazenska ovadba.

Policija svetuje:

Voznik,   ki   pelje   v  napačno smer,  za  vožnjo  največkrat  uporablja prehitevalni pas,  ker je to njegov skrajno desni prometni pas. Ko zaznate tako  vožnjo,  takoj  zmanjšajte  hitrost, umaknite  se  na  odstavni pas, vklopite  vse  štiri  smernike in takega voznika z vklapljanjem dolgih luči (blendanjem)  opozorite  na nepravilnost. Ko je varno, takoj pokličite tudi na  interventno  številko 113. Kdor pa sliši, da je prišlo do take vožnje, naj  zapusti   avtocesto   na  najbližjem  izvozu oziroma se  izloči  na počivališče.