Vlomi na parkirišču pod Joštom

Na območju Gorenjske  so včeraj policisti obravnavali več različnih dogodkov. Blejski policisti so obravnavali dimniški požar v zasebnem objektu. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala. Iz Policijske uprave Kranj zato pozivajo k pravočasni pripravi grelnih naprav na kurilno sezono in opozarjajo na previdnost pri kurjenju. Jeseniški policisti so obravnavali nesrečo pri delu, kjer se je poškodoval delavec, ki je padel z višine. Nudena mu je bila zdravniška pomoč. Radovljiški policisti pa so obravnavali tri mladoletnike na skuterjih, ki so z nedostojnim vedenjem do občanke kršili javni red in mir. Nanjo so vpili, kako vozi. Vse tri so policisti izsledili in jih obravnavajo zaradi prekrška.

 

V delovni zapori merijo hitrost

Gorenjski prometni policisti so včeraj v delovni zapori na gorenjski avtocesti merili hitrost vožnje vozil in ugotovili 68 prekoračitev hitrosti nad 117 km/h. Z meritvami bodo nadaljevali tudi v prihodnje. Opozarjajo na prilagojeno hitrost vožnje in upoštevanje omejitev hitrosti.

Nasilje v družini

Policisti so včeraj obravnavali primer nasilja v družini z  lažjimi  poškodbami  oškodovanke. Žrtev je nasilje s strani družinskega člana  doživljala  dlje  časa.  Nasilnežu  so  policisti izrekli  prepoved približevanja in proti njemu vodijo postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja.  Policija  ves  čas  s  preventivnimi  ukrepi  vzpodbuja strpnost, razumevanje in ničelno toleranco do nasilja, prav tako vzpodbuja vse, da ob zaznavi nasilja  le  to  prijavijo  policiji.  Policija  vsakič  zavzeto obravnava  prijave  sumov storitev kaznivega dejanja nasilja v družini ter stori  vse  potrebno  za  zaščito  žrtev in izvede zakonsko določene ukrepe zoper  storilce.  Opozarjajo še, da se je potrebno zavedati, da se krog nasilja, v katerem se znajde  žrtev  nasilja  v  družini,  nikoli  ne  prekine  sam od sebe. Zato apelirajo  na žrtve, da znova najdejo svojo notranjo moč, poiščejo pomoč in
podajo prijavo na policijo. Policija bo vedno storila vse za zaščito žrtve, tudi  v  teh  kriznih časih  in ustrezno ukrepala zoper storilca. Skupaj s Centri  za socialno delo in nevladnimi organizacijami bodo pomagali žrtvam, da živijo življenje brez nasilja.

Vlomi na parkirišču pod Joštom

Kranjski policisti so včeraj obravnavali dva vloma v osebna avtomobila  na  parkirišču pod Joštom. Lastnika ne pogrešata ničesar, pri vlamljanju pa je bila povzročena materialna škoda.  Vloma sta  bila  izvršena  med  19.15  in  20.30 uro. Policisti opozarjajo, da v vozilih ne puščate vrednih stvari.