Več elektronike v ponovno uporabo

Raziskave kažejo, da se med zbranimi e-odpadki nahaja dva odstotka še delujočih aparatov in dobro je, da jih zajamemo, saj jim tako lahko podaljšamo njihovo življenjsko dobo. Družba ZEOS, d.o.o. v ta namen po Sloveniji postavlja kotičke za ponovno uporabo. V tem tednu so enega uradno predali v uporabo, in sicer na Zbirnem centru Zarica, ki ga upravlja  Komunala Kranj, d.o.o. Obenem so izvajalci napovedali tudi zbiralno akcijo, s katero želijo spodbuditi vse občanke in občane k oddaji še delujočih aparatov v kotiček.

V kotičkih se zbira aparate, ki so delujoči in primerni za ponovno uporabo, in sicer belo tehniko, male gospodinjske aparate, zabavno elektroniko, monitorje, svetila, računalniško opremo ter orodje za dom in vrt, skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije.

Vse zbrane aparate bodo pregledali v Fundaciji Vincenca Drakslerja so.p. v procesu ponovne uporabe in jih predali nazaj v uporabo. Vse primerne aparate boste lahko med drugim našli tudi v spletni trgovini na spletni strani www.zeos.si ali jih kupili v trgovinah Fundacije Vincenca Drakslerja.

Na srečanju so predstavniki lokalnih partnerjev projekta in predstavniki občin podpisali posebno listino, v kateri so se zavezali k skupnemu cilju – zbrati čim več aparatov, ki jih bodo lahko predali v ponovno uporabo.