Včeraj policija opravila kar tri helikopterska reševanja v gorah

Dežurna ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policijskim helikopterjem po ponedeljku, ko je reševala dvakrat, tudi včeraj večkrat poletela na pomoč v gore. V ponedeljek je rešila pohodnika, ki je na območju Bogatina obnemogel zaradi bolezenskih znakov, kasneje pa je iz nevarne situacije na območju Pece pomagala še štirim tujcem, ki so zgrešili pot in obtičali na zelo strmem in nevarnem območju.

Helikoptersko reševanje, vir: Policija

Včeraj pa je dežurna ekipa GRZS s policijskim helikopterjem najprej obravnavala nesrečo v soteski Fratarice, kjer se je pri skoku v tolmun poškodovala udeleženka soteskanja. Nato je ekipa na Rž-u v okolici Kredarice reševala tujca, ki je neustrezno opremljen zdrsnil na snežišču in se po srečnem naključju ustavil na robu skalnega skoka. Tretje reševanje pa so reševalci in policijski helikopter opravili še pod goro Kompotela v Kamniško Savinskih Alpah, kjer je pohodnik pri sestopu zdrsnil na mokri skali in si poškodoval nogo. Bil je ustrezno opremljen. Vsi dogodki so se zgodili v popoldanskem času.

Helikoptersko reševanje, vir: Policija

Opozarjamo na previdnost, pozornost ter ustrezno opremljenost in pripravljenost. V gorah je tudi še sneg. Snežišča so zelo nevarna, pri hoji po njih ali pri prečenju pa je potrebna zimska oprema – cepin, čelada in dereze. Enako kot sneg je nevarna tudi mokra podlaga. Previdno.

Helikoptersko reševanje, vir: Policija

Spletno uredništvoVir fotografij: Policija