Včeraj na Gorenjskem več požarov

Slika: Pixabay.com

Gorenjski policisti so obravnavali več požarov. Včeraj zjutraj so kriminalisti na območju Železnikov obravnavali požar na stanovanjskem objektu. Okoliščine kažejo, da je zagorelo zaradi dotrajanosti dimne naprave, iz katere se je razširil ogenj in zanetil požar. V požaru je nastala večja materialna škoda. Poškodovan ni bil nihče.
V okolici Kranja je  dopoldan med vožnjo zagorelo vozilo. Nastala je materialna škoda. Tuja krivda je izključena. Popoldan je v Spodnji Besnici zagorela manjša površina v gozdu. Ogenj je pogasil občan sam. Pozno popoldan in pozno zvečer sta se vnela manjša dimniška požara na zasebnih objektih v Poljanski dolini in na Bledu. Zvečer pa je na Bledu v
stanovanjskem objektu zagorela še električna naprava. Vse kaže, da gre za napako na napravi. Nastala je materialna škoda.

Gorenjski prometni policisti so včeraj merili hitrost vožnje voznikov na avtocesti med Brnikom proti Torovem. Ugotovili so 65 prekoračitev hitrosti nad 150 km/h. Proti voznikom potekajo prekrškovni postopki. Najvišja izmerjena hitrost je bila 183 km/h. Policisti opozarjajo, da so ceste hladne, oprijema pa je manj kot v poletnih mesecih. Zato je daljša tudi pot ustavljanja in hitreje pride do zdrsa. Voznike pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in omejitev hitrosti.
Tržiški policisti so včeraj obravnavali prepir z nevarnim predmetom med dvema osebama na javnem kraju. Poškodovan ni bil nihče. Postopek še poteka. V okolici Kranja so policisti včeraj obravnavali smrt osebe na javnem kraju brez znakov kaznivega dejanja. Odrejena je bila sanitarna obdukcija.