Vaterpolo: Na novoletnem turnirju v Kranju zmagali vaterpolisti VD Kamnika

Hokej

V Alpski hokejski ligi AHL bodo hokejisti danes odigrali tekme 24.kroga. Oba slovenska predstavnika  v njej bosta tokrat gostovala. Hokejisti HK SŽ Olimpije bodo tekmo v Salzburgu s hokejisti Red Bull Hockey Juniors začeli ob 17:30, hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice pa gostujejo v Zell am See-ju in bodo tekmo s hokejisti ZK Die Zeller Eisberen začeli ob 19:30.
Hokejisti HK Triglava in HK ECE Celja so včeraj odigrali tekmo 17.kroga v Internacionalni hokejski ligi IHL. V dvorani z ledom Zlato polje so hokejisti HK ECE Celje pripravili presenečenje in zdesetkano moštvo, v katerem so manjkali Luka Logar, Mihael Potočnik, Peter Pavc in Maj Tavčer, med tekmo pa se je poškodoval še Anže Terlikar, premagali z 2:3 (1:0, 0:1, 1:2), zadetka pa sta za HK Triglav dosegla Krištof Potočnik in Sebastjan Grošelj. HK Celje je s dvema tekmama več prehitel HK Triglav, ki je z 29 točkami na tretjem mestu tekmovalne lestvice.

Košarka
Košarkarji v ligi Nova KBM so včeraj odigrali tekme 11.kroga. V športni dvorani Šenčur so košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba morali priznati premoč košarkarjev Ilirije, ki so zmagali z rezultatom 85:81.
Tekmo 13.kroga v prvi ženski košarkarski ligi pa so včeraj odigrale košarkarice Grosupljega in Triglava. Tekma v športni dvorani Brinje se je končala z visoko zmago košarkaric Triglava  93:47.

Vaterpolo
Mladi vaterpolisti na mednarodnem Božično Novoletnem turnirju so včeraj odigrali tekme zadnjega 5.kroga. Za presenečenje so poskrbeli vaterpolisti VK Crvene zvezde, kateri so z zmago na zadnji tekmi turnirja omogočili turnirsko zmago vaterpolistom Kamnika. Doseženi so bili naslednji rezultati: VK Slovan Ljubljana : VK Medveščak 12:6, VK Bečej : VD Kamnik 4:17 in AVK Triglav : VK Crvena Zvezda 7:8.

Končni vrstni red: 1.VD Kamnik, 2.AVK Triglav, 3.VK Crvena Zvezda vsi 12 točk, 4.VK Slovan Olimpija 6, 5.VK Medveščak 3 in 6.PVK Bečej 0.

Najboljši igralec turnirja je bil po izboru trenerjev Jaša LAH (AVK Triglav), najboljši vratar pa David GOLOB (VD Kamnik), njegov soigralec Aleksander CERAR pa je bil s 23 zadetki najboljši strelec.

Jože Marinček