V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.463 klicev. Med 598 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 108 prometnih nesreč, 77 kršitev javnega reda in miru, ter 71 kaznivih dejanj.

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 16 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 5.35 je na Vojkovem nabrežju v Kopru osebno vozilo trčilo v obcestni stebriček. Gasilci JZ GB Koper so vozilo s tehničnim posegom potegnili ob cesto.

Ob 12.21 je na cesti Komen–Gorjansko, občina Komen, padel kolesar in se poškodoval. Gasilci PGD Komen in ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Sežana in kolesarje prenesli do reševalnega vozila. Poškodovanega kolesarja so reševalci prepeljali v SB Šempeter.

Ob 13.55 je v naselju Javorje, občina Črna na Koroškem, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci KGZ Ravne in PGD Črna na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo ter nudili pomoč pri prenosu poškodovanega do helikopterja, ki je osebo prepeljal v UKC Maribor. Tri lažje poškodovane osebe so reševalci NMP ZRCK Ravne oskrbeli na kraju.

Ob 14.18 sta na križišču Sternenove in Pavšičeve ulice v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, posuli absorbent po razlitih motornih tekočinah in odklopili akumulator. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 15.07 je v naselju Virmaše, občina Škofja Loka, vlak zbil osebo. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Škofja Loka pri oskrbi osebe.

Ob 17.46 sta na Dolgem mostu v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, posuli po izteklih motornih tekočinah in odklopili akumulator.

Ob 17.52 sta v naselju Podsmrečje, občina Lukovica, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč ponesrečeni osebi do prihoda reševalcev, odklopili akumulatorje ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine in usmerjali promet.

Ob 23.16 se je na cesti Neblo – Dobrovo, občina Brda, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 58 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub  opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 17 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 2 nasilji v družini, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin, ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 138 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 120 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Maribor in 6 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (37), Maroka (25) in Rusije (17).

Spletno uredništvo