Zaradi vse slabših razmer v zdravstvu ter serije neizpolnjenih in prelomljenih obljub o njihovem reševanju s strani ministra za zdravje in predsednika Vlade RS, bo poslanska skupina Slovenske demokratske stranke še ta teden vložila interpelacijo zoper ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana.

V izjavi za javnost so med drugim zapisali:

“S tem želimo pospešiti razpravo o realnosti koalicijskih obljub ter sposobnosti aktualne vlade za reševanje najbolj perečih problemov v državi.”

V razpravi, ki bo razpisana po vložitvi interpelacije, bo vidno, ali minister z vrst največje vladne stranke Gibanje svoboda še uživa podporo predsednika vlade Goloba.

V javnosti vse pogosteje krožijo informacije, da se že išče nov minister za zdravje. Kot smo lahko prebirali na spletni stari novinarja in publicista Bojana Požarja Pozareport.si, je v igri kar nekaj imen, med njimi nekdanji minister za zdravje Dorijan Marušič, prav tako tudi znana ljubljanska zdravnica in predsednica sveta Gibanja svoboda Mirta Koželj, medijsko slavni kirurg Erik Brecelj, ki se vse odkar vodi Strateški svet za zdravstvo, bolj malo oglaša  in Andrej Ribič, sicer vodja volilnega štaba Gibanja svoboda, zdaj pa član uprave Darsa. Seveda pri tem ne gre pozabiti tudi na trenutno odgovornega za kakovost in investicije na ministrstvu za zdravstvo Aleša Šabedra, ki ga nekateri analitiki po smrti Janeza Zemljariča označujejo za najvplivnejšega na področju zdravstva pri nas.

Spletno uredništvo