V Radovljici ob Dnevu slovenskega športa pestro dogajanje

Slika: Pixabay.com

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, tako telesno, kot tudi duševno. Tega se zavedajo tudi v gorenjskih občinah.

Športna zveza Bled, Bohinj, Gorje v sodelovanju z Občino Radovljica na dan slovenskega športa, ki je bil kot državni praznik uveden v letu 2020, tudi letos organizira prireditev, na kateri se bodo predstavili športni klubi in društva, ki delujejo na območju radovljiške občine. Prireditev bo v petek, 23. septembra, od 16. do 19. ure v novem in starem delu Športnega parka Radovljica in na radovljiškem kopališču. Klubi in društva bodo za obiskovalce pripravili tudi različne izzive, dogajanje pa bo povezoval DJ in moderator. Dogodek je namenjen vsem, ki se želijo gibati ter svoje veselje in energijo deliti z drugimi.

Kot poudarjajo na Občini Radovljica, je Dan slovenskega športa posvečen promociji športa, spodbuja vrednote biti telesno aktiven, uživati življenje in skrbeti za dobro počutje.