V poostrenem policijskem nadzoru odkrili več kršitev

Slika: Pixabay.com

Med 16. in 22. septembrom poteka vseevropska akcija »Osredotoči se na cesto«, ki jo izvajajo tudi gorenjski policisti. V ospredju bo predvsem nevarna uporaba mobilnih  telefonov in drugih elektronskih naprav med vožnjo. Kot pravijo policisti Policijske uprave Kranj, je distrakcija voznikov med vožnjo je namreč čedalje večji problem.

Gorenjski prometni policisti so akcijo začeli s poostrenimi nadzori, s poudarkom na uporabi telefonov med vožnjo in kršitvah, ki so razlog za najtežje prometne nesreče in posledice. Ugotovili so 76 kršitev prometnih pravil.
V petek so v nadzoru obravnavali 10 kršitev zaradi uporabe telefona med vožnjo, tri  vožnje skozi rdečo luč, pet neuporab varnostnih pasov, iz prometa pa so izločili še voznika brez vozniškega dovoljenja.
Še 57 kršitev prometnih pravil pa so obravnavali preko vikenda. Izstopa 16 prekoračitev  hitrosti vožnje. Najvišja izmerjena hitrost v naselju je bila 78 km/h, na avtocesti na omejitvi 110 km/h je udeleženec vozil 171 km/h, zunaj naselja pa 113 km/h. Šest  udeležencev je med vožnjo uporabljalo mobilni telefon, pet jih ni bilo pripetih, devet jih ni upoštevalo prometne signalizacije, dva so policisti obravnavali zaradi vožnje na prekratki
varnostni razdalji, še tri pa zaradi alkohola in enega brez vozniškega dovoljenja.

V vseh primerih gre za dejavnike, ki imajo velik vpliv na prometno varnost. Zato udeležence policisti pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in k varnim dejanjem. Z nadzori bodo nadaljevali po celotni Gorenjski.