V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1970 klicev. Med 803 interventnimi dogodki so med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 159 kršitev javnega reda in miru ter 109 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 104 prometne nesreče s premoženjsko škodo, 16 z lahko telesno poškodbo in 5 prometnih nesreč s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Murska Sobota. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 4 vozila na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper, Novo mesto in Nova Gorica.

Ob 3.34 je na regionalni cesti Solkan–Plave, občina Kanal, osebno vozilo zadelo brežino in se prevrnilo na streho. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na kolesa in odstranili s cestišča. Poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP Nova Gorica.

Ob 8.43 sta na avtocesti pred izvozom Šempeter v smeri Ljubljane trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP. Poškodovani sta bili dve osebi, eno osebo so oskrbeli na kraju, drugo pa so prepeljali v SB Celje.

Ob 10.36 sta v naselju Črniče, občina Ajdovščina, trčili osebni vozili. Lažje poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ajdovščina, gasilca GRC Ajdovščina sta odklopila akumulatorja, nevtralizirala razlite motorne tekočine in očistila cestišče.

Ob 13.44 sta na Prešernovi cesti v Velenju trčila osebno vozilo in skiro. Gasilci PGE Velenje in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, nudili psihološko pomoč ponesrečencem in pomoč reševalcem NMP. Reševalci NMP so dve poškodovani osebo oskrbeli na kraju.

Ob 13.58 je na avtocesti Kranj zahod–Kranj vzhod osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 14.10 ja na avtocesti Logatec–Unec, občina Logatec, tovornemu vozilu razneslo pnevmatiko, ki je poškodovala rezervoar za gorivo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali kraj dogodka, začasno zatesnili poškodbo rezervoarja, nevtralizirali izteklo gorivo, delavci transportnega podjetja pa so poskrbeli za preostanek goriva.

Ob 14.28 je pri naselju Visoko pri Poljanah, občina Škofja Loka, osebno vozilo zapeljalo s ceste v reko Soro. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi štirih poškodovancev, s tehničnim posegom dvignili vozilo iz reke in odklopili akumulator.

Včeraj, nekaj po 17. uri so bili policisti obveščeni o dogodku, kjer je bil v okolici Kamnika huje poškodovan otrok. Po do sedaj zbranih obvestilih je do dogodka prišlo na neprometni površini oziroma poti do pašnika, kjer je lastnik traktorja s prikolico v rezervoar na prikolici točil vodo. Traktor s prikolico je pri tem sam krenil z mesta vzvratno, kolo prikolice pa je prevozilo otroka, ki se je v tem času nahajal za prikolico. Takoj za tem je lastnik traktor uspel ustaviti. V dogodku se je otrok huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan  v UBKC Ljubljana. Po do sedaj znanih podatkih življenje otroka ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Ob 1.21 je v naselju Korte, občina Izola, osebno vozilo povozilo osebo. Prisotni so osebo še pred prihodom reševalnih enot rešili izpod vozila. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in poškodovani osebi nudili prvo pomoč. Reševalci NMP so osebo prepeljali v SB Izola.

 

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 116 intervencij na javnem kraju in 43 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 1 kršitelja na območju Policijske uprave Nova Gorica. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 7 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 49 tatvin, 20 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 9 nasilij v družini, 8 povzročitev telesnih poškodb, 5 groženj, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 248 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 229 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper, 5 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (131), Pakistana (52) in Maroka (35).

Spletno uredništvo