V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.524 klicev. Med 607 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

V 119 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

 

Ob 15.01 sta v naselju Glinje v občini Braslovče trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Braslovče so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč udeleženim osebam do prihoda reševalcev NMP, usmerjali promet, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter odstranili vozili s cestišča. Reševalci NMP so eno poškodovano osebo pregledali in oskrbeli na kraju, drugo pa prepeljali v UC Celje.

Ob17.50 sta v naselju Brest, občina Ig, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, pomagali pri oskrbi poškodovane osebe in odklopili akumulator.

Ob 19.35 sta v križišču v Lahovčah v občini Cerklje na Gorenjskem trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč trem poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorja na vozilih in nevtralizirali razlite tekočine.

Ob 23.27 je v Stražah, občina Mislinja, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se obrnilo na streho. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in vozilo postavili nazaj na cesto. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so  kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 48 tatvin, 12 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 7 ponarejanj denarja, 3 kazniva dejanja nasilja v družini, po 2 kaznivi dejanji preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo, rop in grožnja ter po 1 kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, drzna tatvina in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V času od 1. 6. 2023 do 15.30 ure dne 29. 8. 2023 je bil na območju PU Nova Gorica ukraden osebni avtomobil znamke Škoda octavia combi 2.0, bele barve, letnik 2017, registrskih oznak GO KK-798.

V zadnjih 24 urah sta bili obravnavani 302 osebi zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 267 na območju PU Novo mesto in 35 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (140), Maroka (52) in Pakistana (19).

Spletno uredništvo