V nesreči umrl motorist

Danes ob 14.45 je na regionalni cesti Radovljica – Lesce (vzporedna cesta z avtocesto) v prometni nesreči umrl motorist. Okoliščine kažejo, da je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje padel in med drsenjem po tleh s telesom zadel osebni avtomobil, ki se mu je poskušal umaknit. Motorist je umrl na kraju nesreče. Gre za letošnjo enajsto smrtno žrtev na Gorenjskem. Lani je v celem letu umrlo sedem udeležencev.

Policisti svarijo, da nihče ne obvlada vozila toliko, da se mu ne bi moglo nič zgoditi. Zato pozivajo vse udeležence, da pazijo ter da motorna kolesa pospravijo v kot do naslednje motoristične sezone, saj so trenutne razmere, kljub lepemu vremenu neustrezne za vožnjo z motorjem.
Kot najpogostejši vzrok za najtežje nesreče že vrsto let izstopa neprilagojena hitrost, bodisi kot samostojen razlog ali pa v kombinaciji z drugimi nevarnimi dejavniki pri vožnji, kot so izsiljevanja prednosti, nepravilna stran in smer vožnje ter prehitevanja. Zato policist Policijske uprave Kranj prosijo, da vsi udeleženci v prometu vozite s prilagojeno hitrostjo.