V nesreči umrl kolesar

Slika: Pixabay.com

Kot poročajo policisti, so se danes na Gorenjskem zgodile tri prometne nesreče z udeležbo
ranljivejših udeležencev. Na glavni cesti Kranj – Šenčur in v Bohinju sta bila v dveh nesrečah udeležena osebni avtomobil in motorist. Obakrat je na srečo nastala samo materialna škoda. Žal pa je v enem primeru udeleženec umrl.
Na območju Cerkelj na Gorenjskem se je ob 13.20 uri zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl kolesar, ki je iz stranske ulice zapeljal na glavno cesto in trčil s kombijem. Krivda je  na strani kolesarja. Pokojni, odrasel moški, je uporabljal električno kolo.

To je že letošnja štirinajsta smrtna žrtev na gorenjskih cestah. Štirje udeleženci so v štirih nesrečah umrli na območju Škofje Loke z okolico. V še treh drugih nesrečah, ki so se zgodile na območju gorenjske avtoceste, je umrlo pet udeležencev. Na območju Kranja z  okolico in na Bledu so vključno z današnjo žrtvijo umrli trije kolesarji, v Kranjski Gori je  umrla peška, en udeleženec pa je umrl na glavni cesti v Podtaboru po prevračanju vozila.

Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo in pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in varnim dejanjem v prometu. Največ k prometni varnosti lahko prispeva vsak udeleženec sam. Voznike prosijo, da vozijo defenzivno, s prilagojeno hitrostjo znotraj omejitev hitrosti, na križiščih pa naj upoštevajo pravila o prednosti, opazujejo promet ter okolico in se prilagajajo stanju, situacijam v prometu in prometni infrastrukturi.