V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.306 klicev. Med 518 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 95 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru, ter 56 kaznivih dejanj.

 

V 78 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 11.15 sta na Medenski cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, skupaj z reševalci NMP Ljubljana opravili pregled udeležencev in odklopili akumulatorja. Reševalci so na kraju oskrbeli eno osebo.

Ob 15.42 je na cesti Kreplje–Voglje, občina Sežana, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Sežana ter vozilo postavili nazaj na cestišče.

Ob 16.32 sta na primorski avtocesti med priključkom Logatec in priključkom Vrhnika, občina Logatec, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Motorist in sopotnica sta padla in se poškodovala. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na motornem kolesu, očistili cestišče ter reševalcem NMP Logatec nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovancev v reševalno vozilo.

Ob 17.25 sta na Halarjevem bregu, občina Šmarje pri Jelšah, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Šmarje pri Jelšah so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali pri nalaganju poškodovanih vozil. Reševalci NMP so tri osebe oskrbeli na kraju eno pa prepeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 17.40 se je v naselju Spodnje Gameljne, občina Ljubljana, na gozdni cesti prevrnil štirikolesnik. Gasilci GB Ljubljana so oskrbeli poškodovano sopotnico ter jo prenesli do reševalnega vozila, postavili štirikolesnik na kolesa in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 18.57 je na cesti Zreče–Gorenje pri Zrečah, občina Zreče, padel motorist. Gasilci PGD Zreče so s tehničnim posegom motorista in motorno kolo prenesli do cestišča, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega, osvetljevali kraj dogodka in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 21.36 je na cesti Polzela–Andraž nad Polzelo, občina Polzela, padel motorist. Gasilci PGD Polzela so nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 16 vlomov, 16 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji listin, ter 1 grožnjo.

Gorenjski prometniki so imeli včeraj okoli 21.30 v postopku 31-letnega voznika, ki so mu odredili hitri test na prepovedano drogo. Test je bil pozitiven. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.  

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 174 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 144 na območju PU Novo mesto, 17 na območju PU Koper in 13 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (92), Maroka (32) in Indije (7).

Spletno uredništvo