V nedeljo bomo odločali, v kakšni državi želimo živeti

Dan volitev v Državni zbor se nezadržno približuje. Že to nedeljo se bodo slovenski volivci in volivke odločali, komu bodo zaupali vodenje države v naslednjih štirih letih. Ali bo to vladna koalicija pod vodstvom stranke SDS, ki je v času najhujše zdravstvene krize prevzela odgovornost, ter skupaj z koalicijskimi partnerji vrnila Slovenijo nazaj na svetovni zemljevid. Ta vladna koalicija se ima s čim pohvalit, saj dosegamo rekordne gospodarske rezultate, imamo najvišjo zaposlenost in še nikoli nižjo brezposelnost. Kljub očitkom o brezciljnem zadolževanju v času vlade Janeza Janše, so ti neutemeljeni, saj se danes izvaja investicije v več kot dva tisoč projektov, 4,7 milijarde EUR pa je vlada namenila za odpravo posledic epidemije. Dejstvo je, da Slovenija z podpovprečnim zadolževanjem glede na povprečje EU dosega nadpovprečne rezultate.

Opozicija, ki želi zamenjati obstoječo vlado, predstavlja čisto nasprotje. Sestavljajo jo stranke, ki dokazano med seboj ne morejo sodelovati oziroma sodelujejo samo toliko časa, dokler imajo od tega koristi, kar se je potrdilo ob neusklajenem odstopu Marjana Šarca. Njihova vlada je namesto, da bi gradila domov za starejše in poskrbela za dolgotrajno oskrbo, poskrbela, da so se sredstva preusmerjala nevladnikom, ki v današnjem predvolilnem času za njih izvajajo vso kampanjo in to kljub temu, da sami ne kandidirajo, kar je čista kršitev slovenske zakonodaje.

Glede na rekordno udeležbo na predčasnih volitvah, je izredno pomembno, da se čim več volivcev udeleži teh volitev, kjer trenutno najbolje kaže SDS. V tem trenutku je po zadnjih javnomnenjskih raziskavah še več kot 20 odstotkov volivcev neopredeljenih, zato je pomembno,  da se bodo ti v največjem deležu udeležili volitev, saj bodo le ti najverjetneje odločali, kakšna bo sestava naslednje vlade in kakšna bo prihodnost Slovenije.