Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 214 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 97:

– 14 s področja kriminalitete, od tega eden o poskusu vloma, dva o tatvini in dva o poškodovanju tuje stvari;
– 26 s področja prometne varnosti, od tega sedem o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
– 29 s področja javnega reda in miru, od tega 15 o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
– 10 o dogodkih, od tega trije o povoženi divjadi.

Kranjski policisti so bili v petek okoli 18.30 obveščeni o vlomu v parkiran avtomobil na območju Preddvora. Neznani storilec je želel nasilno vstopiti skozi vrata, kar mu ni uspelo in je ostalo pri poskusu. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Svetujemo, da ob odhodu na izlet v naravo, sprehod, rekreacijo, po nakupih, svoja vozila parkirate na frekventnih mestih in ne nekje čisto na samem. Po možnosti na osvetljenih parkiriščih. Dnevi so v tem obdobju krajši in je tema že v zgodnjih popoldanskih urah, kar storilci kaznivih dejanj s prida izkoriščajo. Zato v notranjosti na vidnem mestu ne puščajte nobenih predmetov. Vozila naj bodo zaklenjena, okna pa zaprta. Po možnosti namestite alarmno napravo.

Kranjski policisti so v petek nekaj čez 13. uro sprejeli prijavo o neznanem storilcu, ki je v eni izmed prodajaln na območju Kranja oškodovanki med nakupovanjem, iz torbice ukradel denar in bančne kartice. Oškodovanka je to ugotovila, ko je prišla na blagajno. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili v petek okoli 22.45 obveščeni o tatvini v eni izmed trgovin na območju Šenčurja. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost trgovine in si protipravno prilastil športna oblačila. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tržiški policisti so bili v petek okoli 13. ure obveščeni o prometni nesreči, v kateri je voznik izsilil prednost drugemu vozniku. Z avtomobilom je trčil v njegov avtomobil. Zanj policisti vodijo prekrškovni postopek.

Kranjskogorski policisti so v petek nekaj čez 9. uro obravnavali 33-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, saj za podaljšanje le tega pri upravnem organu, ni predložil veljavnega zdravniškega spričevala. Avtomobil so mu zasegli. Za nepravilno uporabo mobilnega telefona med vožnjo so mu izdali plačilni nalog. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gorenjski prometniki so v soboto okoli 10.20 na gorenjski avtocesti, natančneje na Torovem, obravnavali 36-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, saj za podaljšanje le tega pri upravnem organu, ni predložil veljavnega potrdila o dodatnem usposabljanju. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski policisti so imeli v petek okoli 16. ure v postopku 49-letnega moškega, državljana Romunije, ki je pred enim izmed nakupovalnih centrov vsiljivo beračil. Policisti so mu izdali globo.

Spletno uredništvo