Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih štiriindvajsetih urah prejel prijavo tatvine goriva na bencinskem servisu v Voklem, poškodbo osebnega avtomobila pred stanovanjskim blokom v Kranju, 8 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in enega v zasebnem prostoru ter 5 prometnih nesreč z materjalno škodo in eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.

 

Na Bledu, pred hotelom Mlino se je zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena štiri vozila. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki v danih prometnih razmerah (spolzko in mokro vozišče) ni obvladoval svojega vozila, zato je trčil v tri osebne avtomobile, ki so, zaradi gostega prometa, stala v koloni na nasprotnem smernem vozišču. V prometni nesreči je nastala večja materialna škoda štiri osebe pa so bile poškodovane. Policisti so voznika, ki je prometno nesrečo povzročil pridržali, zoper njega pa vodijo predkazenski postopek zaradi suma povzročitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

Dogodki:

–  Poškodba planinke na planini Blato. Omenjeni je zaradi nepazljivosti zdrsnilo pri tem pa se je lažje poškodovala. Prvo pomoč na kraju so ji nudili pripadniki GRS Bohinj. S helikopterjem je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda je izključena.

–  Poškodba planinke na Osojnici, ki ji je zdrsnilo pri sestopu. Prvo pomoč na kraju so ji nudili pripadniki GRS Radovljica. Tuja krivda je izključena.

– Požar na stanovanjski hiši v Cerkljah na Gorenjskem. Zagorelo je pri izvajanju vzdrževalnih del – varjenju hidroizolacije. Nastala je materialna škoda, nihče ni bil poškodovan.

– Zaradi neurja je gorenjski operativno komunikacijski center v času neurja, ki se je odvijalo na celotnem območju gorenjske regije prejel 55 klicev. Večina klicev se je nanašala na obvestila o podrtih drevesih na cesto ali na vozila, stanovanjske hiše.

–  Delovna nesreča v Zgornji Beli, v kateri je električni tok poškodoval delavca pri izvajanju vzdrževalnih del. Na kraju so posredovali uslužbenci ANMP Kranj. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Jeseniška policijska patrulja je v Lescah naletela na na tleh ležečo osebo, ki ni kazala znakov življenja. Nemudoma sta pričela z izvajanjem temeljnih postopkov oživljanja, ki sta ga izvajala do prihoda dežurne zdravnice ZD Radovljica in prvih posredovalcev PGD Lesce. Oseba je prišla k zavesti. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Zaradi včerajšnjega neurja interventne in vzdrževalne službe odpravljajo posledice in se trudijo vzpostaviti normalno prevoznost cest. Svetujemo, da se na območja, ki jih je prizadelo neurje ne odpravljate in s tem omogočite službam nemoteno opravljanje dela. Cesta v Krmo in Kot, na območju Zgornje Radovne v Občini Kranjska Gora, je po podatkih interventnih služb, danes od 5. ure do nadaljnjega zaprta, zaradi sečnje dreves in vzpostavitve prevoznosti. (Vir: PGD Mojstrana)

 

Spletno uredništvo