V Kranju oropali občana

Iz Policijske uprave Kranj sporočajo, da so policisti včeraj ponoči v Kranju obravnavali rop nad dvema občanoma. Obema je bil odtujen manjši znesek denarja. Eden od njiju je lažje poškodovan. Storilec  je  uporabil silo. Za dejanje policisti že obravnavajo dve osebi in vodijo postopke.
V Tupaličah so kriminalisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Odtujena je bila zlatnina. Kranjskogorski policisti so obravnavali zatajitev pri izgubi kreditne kartice. Lastnica jo je izgubila, najditelj  pa  unovčil.  Na  Cesti  maršala Tita na Jesenicah je storilec v petek ponoči občanu na parkirišču poškodoval-prebodel tri pnevmatike na osebnem avtomobilu. Na Bledu je storilec lastniku na več mestih poškodoval električnega  pastirja  – policisti dejanje obravnavajo kot kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.
V okolici Podbrezij pa so policisti včeraj obravnavali tatvino denarnice iz osebnega avtomobila. Storilec je dejanje izvršil med 8.15 in 10.15 uro. Izkoristil je čas, ko je lastnica v gozdu nabirala kostanj. Vredna stvar naj bi bila v vozilu »pospravljena« na skritem mestu, ki ga je storilec očitno z lahkoto našel. Lastnica je oškodovana za nekaj sto eurov.

Policisti opozarjajo občane, da ne puščajo vrednih  stvari v vozilih, ker so povsod lahko
dosegljive. V vozilo storilec vlomi zelo hitro, če je to gozd, pa je še manjša verjetnost, da bo opažen. Zato denarja, denarnic, torbic in podobnih predmetov nikoli in nikjer ne puščajte v vozilih.