Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 178 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 60:

– 11 s področja kriminalitete, od tega trije o vlomu in dva o tatvini;
– 15 s področja prometne varnosti, od tega pet o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli eno tovorno vozilo in en avtomobil;
– 19 s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju in šest o kršitvi v zasebnem prostoru;
– osem o dogodkih, od tega trije o povoženi divjadi.
Kriminaliteta:

Vlomi:
Kranjski policisti so bili v soboto v večernem času obveščeni o vlomu v tri stanovanjske hiše. Storilec je v vseh treh primerih nasilno vstopil v notranjost skozi balkonska vrata in si prilastil denar ali nakit. Policisti o vseh treh dejanjih zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Gorenjski prometniki so v petek nekaj pred 11. uro obravnavali 26-letnega tujega voznika, ki je vozil tovorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tovorno vozilo so mu zasegli. Za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču. Za voznika in pravno osebo pa vodijo tudi prekrškovni postopek, ker je naložen tovor presegal največjo dovoljeno maso vozila.

Kranjski policisti so v soboto nekaj pred 1. uro obravnavali 35-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola (0,06 mg/l). Zanj za vožnjo pod vplivom alkohola vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države
Dopolnitev: Obvestilo o kaznivem dejanju prepovedanega prehajanja meje ali ozemlje države, ki smo ga objavili v dnevniku dogodkov 8. februarja 2024 in ga je storil državljan Romunije v sredo, 7. 2. 2024 nekaj pred 19. uro, na območju Kranja, dopolnjujemo s podatkom, da je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Spletno uredništvo