V Kranju bo v novembru že 12. vinska pot

Slika: visitkranj.si

Že 12. leto zapored se v labirintu kranjskih rovov vije Vinska pot!

Vinarji slovenskih vinorodnih področij in kulinarični izdelki vas pričakujejo v Rovih pod starim Kranjem! Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 130 različnih vinarjev.

Ponudbo odličnih vin bodo dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Posamezna vinorodna območja se bodo predstavila tudi s turistično ponudbo, gastronomijo in kulturnim programom.

Dogodek vsako leto obišče preko 5.000 ljubiteljev vinske kapljice. Zaradi dobrega odziva obiskovalcev in ponudnikov se bo dogodek odvijal dva novembrska vikenda.

Letošnja novost bo Sladki dan, ki vas vabi v nedeljo, 24. novembra, s ponudbo sladkih vin in sladic.Sladko razvajanje bo vključevalo raznovrstne gurmanske sladice in sladke izdelke ter sladka vina. Pripravite se na edinstveno kulinarično izkušnjo, kjer boste spoznavali in okušali tradicionalne sladice ter sodobnejše kulinarične kreacije, polne domišljije.Sladice se odlično podajo tudi k sladkim vinom, ki so zelo cenjena med pravimi poznavalci vin. Sladka vina so po večini zelo kvalitetna in zelo cenjena. Poseben način obiranja grozdja in obdobje trgatve je tisto, kar daje tem vinom velikokrat posebno kakovost. Na voljo bo tako izbor vin pozne trgatve, jagodnega izbora, ledena vina in vina suhega jagodnega izbora.