V Kranjski Gori odprli nekaj hotelov

Slika: HIT Alpinea

Planica bo prvič v svoji zgodovini organizirala tekmovanje v skokih ali poletih, ko ni prisotnih gledalcev. Če je bilo v preteklih dneh največ vprašanj, kako bo z zavarovanjem tekmovalcev in spremljajočega osebja pred virusom Covid-19 med tekmovanjem, pa je bil še večji izziv za organizatorje nastanitev v času, ko so hoteli že dlje časa zaprti.

Za vse to je poskrbela družba Hit Alpinea, ki v treh kranjskogorskih hotelih gosti vse tekmovalne ekipe ter spremljajoče osebje. Zagotovljeni so posebni higiensko-varnostni protokoli, s ciljem ohranjanja zdravja tako udeležencev kot zaposlenih. Smučarski skakalci imajo tokrat Kranjsko Goro in Planico povsem zase.

Danes Kranjska Gora, ki jo je dodatno pobelilo še 70 cm novozapadlega snega, s svojo podobo izkazuje, da je pripravljena na zimsko sezono. Žal je situacija povsem drugačna od tiste, ki so jo organizatorji največjega športnega praznika vseh ljubiteljev smučarskih skokov navajeni. Kljub temu so v družbi Hit Alpinea zadovoljni, da so z vsemi potrebnimi ukrepi zadovoljili zahtevam organizatorjev in poskrbeli za namestitev vseh, ki se bodo v prihodnjih dneh trudili, da bo svetovno prvenstvo v smučarskih poletih vendarle izvedeno – od tekmovalcev, trenerjev, tehničnih in organizacijskih ekip, tujih in slovenskih novinarjev in drugega podpornega osebja.

V družbi Hit Alpinea, kjer so z obratovanjem hotelov prenehali 24. oktobra, so se na prihod udeležencev svetovnega prvenstva dobro pripravili.

»Delegacije športnikov in velik mednarodni športni dogodek predstavljajo tisto izjemo, ki nam omogoča, da zdaj za kratek čas vnovič poslujemo. Zadovoljni in ponosni smo, da lahko z našimi močmi prispevamo k izvedbi največjega športnega dogodka v Sloveniji v tem izjemnem času,« pravi Milan Sajovic, direktor družbe Hit Alpinea.

Še pred ponovnim zagonom poslovanja, ki s sabo sicer potegne veliko stroškov, je bilo tokrat potrebno poskrbeti za stroge preventivne ukrepe za preprečevanje okužb. Temeljito so se lotili generalnega čiščenja, razkuževanja in ogrevanja hotelskih prostorov, priprav na delo in izobraževanja zaposlenih. V delovne procese so vključili okoli 150 zaposlenih, ti so bili pred pričetkom dela v samo izolaciji ter testirani na novi korona virus. V času dela se zaposleni ne bodo vračali domov, prav tako morajo slediti vsem varnostnim protokolom, predvidena so dodatna preventivna testiranja. Znotraj hotelov so vzpostavljene tudi posebne samo izolacijske sobe za goste, ki bi bili pozitivni na Covid-19. Gostje so v Kranjsko Goro pričeli prihajati že v nedeljo, glavnina ekip pa včeraj in danes. Nameščeni so v treh hotelih, in sicer v Hotelu Kompas, Ramada Resortu ter Ramada Hotel & Suites. Zanimiva je tudi vzpostavitev t. i. mehurčkov, kjer so znotraj posameznega hotela določena območja, kjer se zaposleni in gostje lahko gibljejo. Ostalim je vstop strogo prepovedan, prav tako tudi stiki z zunanjim svetom.