V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.149 klicev. Med 454 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 60 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru, ter 56 kaznivih dejanj.

 

V 46 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo.

Ob 12.29 sta na Bistriški cesti v Poljčanah trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, odklopili akumulatorja, nudili pomoč delavcem avte vleke pri nalaganju vozil in nudili prvo pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so na kraju pregledali 5 oseb.

19. 3. 2023 ob 13.33 se je na glavni cesti izven naselja Topolc, Občina Ilirska Bistrica, zgodila prometna nesreča v kateri je ena oseba umrla. 26-letni voznik motornega kolesa je vozil iz smeri Ilirske Bistrice proti Ribnici, ter izven naselja Topolc na ravnem delu ceste zapeljal v desno, kjer je trčil v robnik. Z vozilom je nato drsel, trčil v prometni znak, nato pa je vozilo prevrnilo na levi bok in se po nekaj metrih ustavilo. Voznik motornega kolesa je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl, 26-letna sopotnica pa je bila hudo telesno poškodovana. Policisti Postaje prometne policije Koper okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Ob 15.16 se je v naselju Cezlak, občina Slovenska Bistrica, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, očistili vozišče in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe. Gasilci so tudi zavarovali mesto pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu osebe do helikopterja SV, ki je poškodovanca prepeljal v UKC Maribor.

Ob 18.27 je na dolenjski avtocesti v smeri Ljubljane pred priključkom Grosuplje vzhod, občina Grosuplje, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Stična, Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, ki je zajel osebno vozilo in suho travo na brežini, odklopili akumulator in preventivno pregledali okolico. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti in delavci DARS-a.

Ob 19.29 je pri naselju Ribče, občina Litija, voznik s štirikolesnikom zapeljal s cestišča v jarek in se lažje poškodoval. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka in izvlekli štirikolesnik nazaj na cestišče. Reševalci NMP Litija so voznika oskrbeli na kraju.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 19 tatvin, 18 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 grožnji, ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 83 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 76 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Ljubljana in 3 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (20), Kube (14) in Pakistana (14).

Spletno uredništvo, M.V.