V Gorjah bodo simbolično podprli svoje olimpijce

Slika: Pixabay.com
Občina Gorje so ena manjših slovenskih občin glede na število prebivalcev, so pa njeni prebivalci ljubitelji športa, tako rekreativnega, kot tudi vrhunskega. Gorje so vedno imele uspešne športne predstavnike na svetovnem nivoju. To se je izkazalo tudi v letošnji zimski sezoni, ko so tekačica na smučeh Eva Urevc ter biatlonca Nika Vindišar in Miha Dovžan dosegli vidne rezultate.
Da občina Gorje po številu potencialnih udeležencev na olimpijskih igrah glede na število prebivalcev močno izstopa ni slučaj, saj sistemsko skrbijo za športno vzgojo svojih občanov. Dobra športna kondicija otrok in mladostnikov je odraz odličnega sodelovanja med šolo, občino, domačim športnim društvom ter kolesarskim klubom z nepogrešljivo podporo staršev.
V spodbudo k uspehu svojih svojih občanov v kvalifikacijah za nastop na OI in v spodbudo k splošnemu športnemu udejstvovanju, so se na občini odločili, da bodo v soboto 19. junija 2021 organizirali kolesarjenje iz Gorij preko Postojne do Kopra. S tem bodo izkazali spoštovanje tudi ostalim uspešno kvalificiranim slovenskim športnikom na skorajšnje letne olimpijske igre.
Na skoraj 180 km dolgo pot se bodo podali skupaj z županom Petrom Torkarjem v okviru akcije Kolesarimo.Skupaj in vabijo vse svoje sokrajane, župane ostalih gorenjskih občin in vse ostale, ki so pripravljeni na bolj zahteven kolesarski izziv, da se jim pridružijo.
Kolesarski dogodek »Gorje na olimpijado« se bo zaključil 12. julija 2021, ko bo Gorje obiskala olimpijska bakla na poti v Tokio.
Dogodek ima tudi dobrodelno noto, saj bodo zbirali sredstva za mlajše osebe z gibalnimi težavami in tiste s posledicami po poškodbi ali bolezni hrbtenice.
Prijave sprejemajo preko spletne strani www.kolesarimoskupaj.si.