V torek malo pred 19. uro je v enem od stanovanj v večstanovanjski stavbi v Slovenskem Javorniku odjeknila eksplozija ter izbruhnil požar. 74-letni stanovalec je na kraju umrl, štiri osebe pa so iz stavbe evakuirali, a na srečo niso bile poškodovane.

Gorenjski operativno komunikacijski center je bil v torek nekaj pred 19. uro obveščen o eksploziji v enem izmed stanovanj večstanovanjske stavbe na območju Slovenskega Javornika. Po prvih podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo do eksplozije plina v stanovanju, v katerem je bil v tem času 74-letni moški, ki je zaradi posledic eksplozije na kraju umrl.

Požar so pogasili gasilci. Iz stavbe so bili evakuirani štirje stanovalci. Nobeden od njih ni bil telesno poškodovan. Policisti so kraj zavarovali in so opravili ogled.

Vzrok za eksplozijo plina v stanovanju še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Nastala je velika premoženjska škoda. Stekla je kriminalistična preiskava in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

 

Spletno uredništvo