V Domu starejših občanov Preddvor kritično

Slika: Pixabay.com

V Domu starejših občanov Preddvor je prišlo do množičnih okužb s korona virusom med stanovalci in zaposlenimi. Tako je Covid-19 pozitivnih kar 30 stanovalcev in 7 zaposlenih. Dom je za obiskovalce do nadaljnjega zaprt. Omogočeni so virtualni obiski – video klici, da lahko svojci ostanejo v stiku s svojimi najdražjimi.

Svojce stanovalcev, ki so okuženi s korona virusom obveščajo, da lahko informacije o svojih najdražjih pridobijo v času med 11:00 in 12:00 uro ter 14:00 in 16:00 uro na telefonski številki 04 275 24 77 ali 04 275 24 81.

Za informacije lahko pokliče le en svojec stanovalca. Vodstvo doma prosi še, da naj pogovor z zaposlenimi ne traja več kot 10 minut, saj so zaradi trenutne situacije in pomanjkanja kadra zelo obremenjeni. S stanovalci znotraj rdeče cone ni možno opraviti video klicev, prav tako ne morete z njimi govoriti preko telefona. Govorite lahko le z zaposlenimi, ki vam bodo predali vse informacije.

V reševanje težke situacije v domu sta se vključila tudi Občina Preddvor in Civilna zaščita Preddvor, kjer iščejo prostovoljce za pomoč v domu. Potrebujejo ljudi, ki bi bili v teh težkih časih pripravljeni pomagati pri oskrbi stanovalcev, njihovi negi, hranjenju in gibanju ter nekaterih drugih delih povezanih s transferjem zdravstvenega in oskrbnega materiala. Dom starejših občanov bo za vse prostovoljce zagotovil zaščitno opremo in razkužila, pomagali pa bodo v novem delu doma, kjer zaenkrat ni okužb. Delovni čas je trenutno organiziran v 12 urnih izmenah, bodo pa veseli tudi prostovoljcev, ki bodo uspeli pomagati vsaj 6 ur dnevno. Vsak bo potreboval uvajanje, zato potrebujejo osebe, ki bodo lahko pomagale vsaj 2 tedna. Pomoč bodo predvidoma potrebovali vsaj 1 mesec.

Vse, ki se čutite sposobni pomagati prosijo, da se oglasite v preddvorskem kulturnem domu, v četrtek, 12. novembra 2020 ob 13. uri, kjer boste dobili vse potrebne informacije in navodila.