V Bohinju potrebujejo krovce

Slika: Občina Bohinj

Ujma 2017 – potreba po krovcih v Občini Bohinj

Ujma, ki je 11.12. in 12.12.2017 pustošila po Sloveniji, je močno prizadela občino Bohinj. Največ škode na ostrešjih je povzročil močan veter, prizadetih je bilo več kot 180 objektov, od teh je bilo okrog 150 objektov s poškodovano oziroma odkrito streho.

Gasilci in GRS so objekte zasilno zaščitili pred vremenskimi nevšečnostmi, vendar so to le začasne rešitve, večinoma se je ostrešje zaščitilo s PVC folijo. Objekte bo treba čimprej prekriti z ustreznimi strešniki.

Z namenom pomoči prizadetim so na Občini Bohinj že pripravili seznam krovcev, ki lahko ustrezno sanirajo strehe. Seznam je objavljen na njihovi spletni strani. Ker pa je prizadetih objektov zares veliko, prosijo da vsi, ki so pripravljeni izvajati krovska dela na teh objektih, Občini Bohinj pošljejo kontaktne podatke. Podatke bodo objavili na prej omenjeni spletni strani, tako, da jih bodo zainteresirani lahko poklicali.

V sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Radovljica so odprli tudi humanitarni račun. Več informacij lahko dobite na spletni strani Občine Bohinj.