Ta vikend se je zaradi nesreč v gorah zvrstilo več helikopterskih reševanja. Policija  opozarja na zahtevne zimske razmere v gorah, veliko snežnih pasti in  na nizke temperature. Zaradi razmer je povečana nevarnost za nesreče in snežne plazove. Previdno tudi na smučiščih, ki bodo v naslednjih dveh tednih množično obiskana. 

 

V slovenskih gorah se je ta vikend zaradi nesreč zvrstilo več helikopterskih reševanj. Tri reševanja  je  opravila  Letalska  policijska enota z dežurno ekipo za helikoptersko reševanje v  gorah,  še  eno  pa  je  zaradi  zasedenosti policijskega helikopterja z reševanjem opravila  tudi reševalna ekipa s posadko helikopterja Slovenske vojske.

Vir: Policija

Včeraj  je policijski helikopter z ekipo za reševanje in gorskimi reševalci najprej pomagal pohodniku z zdravstvenimi težavami v Blejski koči v Krnici.

Danes zjutraj je pri Domu pri izviru  Završnice  reševal  moškega  s poškodovano nogo, kasneje dopoldan pa je z gorskimi reševalci opravil še težje  reševanje  turne smučarke na območju Rateč.

Smučarka je pri spustu z območja  Male  Ponce  z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Bila je ustrezno  opremljena. Smučala je  z  manjšo skupino, ki ji je z gorskimi reševalci tudi nudila prvo pomoč.

Med  reševanjem  turne  smučarke  pa  se  je  začelo še reševanje obolelega pohodnika  na Ptičjem vrhu nad Planino pod Golico. V dogodku so posredovali jeseniški gorski reševalci in dežurna  ekipa HNMP Brnik s helikopterjem Slovenske vojske.

Vsi oboleli in poškodovani so bili prepeljani v zdravstvene ustanove.

 

Spletno uredništvo, M.V.