Tudi v Škofji Loki bodo vzpostavili sistem izposoje koles

V Škofji Loki imajo številne ukrepe za spodbujanje trajnostne mobilnosti, ki jih vseskozi nadgrajujejo. Tako bosta v septembru po starem mestnem jedru začela voziti minibusa Agata in Jurij, zelo dobro deluje Prostofer, na voljo je lokalni avtobus imenovan Lokalc, vzpostavlja se sistem izposoje koles, pred časom pa so postavili tudi števec kolesarjev, ki je bil postavljen ob prenovi kolesarskih pasov na pločnikih na Kidričevi cesti. Poleg števca pri ‘Starem Petrolu’ je postavljen tudi števec na drugi strani ceste pri bencinski črpalki OMW. Vsak števec preko induktivnih zank prešteje kolesarje in njihovo hitrost v obe smeri, preko spletnega portala pa je moženo spremljati te podatke.
Kot poročajo iz škofjeloške občine, je bilo v obdobju med 1. in 15. avgustom skupaj zabeleženih povprečno 300 kolesarjev na dan v obe smeri na obeh lokacijah.
Da pa bo kolesarjenje bolj varno, bodo začrtali tudi nove kolesarske poti. Tako bodo z rekonstrukcijo Kidričeve ceste od Starega Dvora do železniške postaje in naprej do Virmaš že kmalu vzpostavili nov kolesarski pas.