Kako po Bledu in na Pokljuko? Najlažje in najlepše doživetje je, če gremo peš, s kolesom ali z javnim prevozom!

 

Tudi letos bodo na Bledu poskrbeli za dodatne avtobuse, še več – letos so dodali še enega, saj želijo predvsem zmanjšati promet ob jezeru.

Julija in avgusta bodo po Bledu in na Pokljuko vozili trije brezplačni avtobusi, s katerimi želijo s cest umakniti čim več avtomobilov, vsem pa zagotoviti možnost brezplačnega prevoza. Vsi trije avtobusi bodo brezplačni za domačine kot tudi za obiskovalce in turiste.

Promet bo v letošnjem poletju namreč v vseh krajih skupnosti Julijske Alpe eden največjih izzivov, ki pa ga lahko naslavljamo vsak po svojih možnostih.

Vsi trije avtobusi svoje vožnje začenjajo in končujejo na Selišah, pred infocentrom Triglavska roža. Avtobus na Pokljuko s štirimi odhodi začenja prvo vožnjo ob 7.20, zadnja vožnja s Pokljuke je ob 20.30. Ta avtobus financirajo TNP ter občini Bled in Gorje.

Avtobus, ki Bled povezuje z vasmi Zasip, Koritno, Bodešče, Ribno, Selo, Mlino in Bohinjska Bela, najprej odpelje ob 9. uri, zadnji avtobus se na Seliše vrne ob 21.17.

Letošnja novost je avtobus okoli jezera, ki vozi vsako uro od 9.00 do 21.00 in vozi tudi na grad. Tako avtobus po vaseh kot tudi tega okoli jezera v celoti financira JZ Turizem Bled.

 

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Bled, piše JZ Turizem Bled