Tudi na Bledu si sedaj lahko izposodite kolo

Slika je simbolična (Pixabay)

Na Bledu so imeli predstavitev in otvoritev sistema za avtomatizirano izposojo koles, Bled Green Ways. V okviru Celostne prometne strategije Občine Bled, sta Občina Bled in Turizem Bled letos dobavili štiri postaje za avtomatizirano izposojo koles na lokacijah:
1. Infocenter Triglavska roža Bled
2. Camping Bled
3. Dom krajanov Zasip
4. Zadružni dom Ribno.

Slovesna otvoritev sistema in predaja v uporabo se je dogajala v torek, 19. 9. 2017, ob 16.00 uri pred Infocentrom Triglavska roža Bled.

V ponedeljek, 18. 9. 2017, ob 10.00 uri se je predaja dogajala v Zasipu, v petek, 22. 9. 2017, pa je na sporedu še predaja ob 10.00 uri v Ribnem. Slovesna otvoritev sistema bo potekala v četrtek, 21. 9. 2017, ob 12:00 uri v Infocentru Triglavska roža na Bledu, ko bo potekalo tudi praktično izobraževanje za bodoče uporabnike sistema, kjer bodo poučeni o postopku izposoje kolesa.

Uporabnik sistema Bled Green ways lahko postane vsaka fizična osebe, starejša od 14 let. Za osebe, ki še niso polnoletne, uporabniško ime in geslo na sedežu Infocentra Triglavska roža Bled lahko pridobijo njihovi starši oz. zakoniti zastopniki.

Na voljo sta sva paketa:

  • Paket Občan Bleda oz. imetnik Blejske kartice  ki je namenjena občanom Bleda oz. vsem, ki mate Blejsko kartico z vplačano parkirnino za leto 2017. Registracija je brezplačna. Uporabniki s tem paketom lahko kolo uporabljajo do 24 ur v tednu.
  • Paket 25 je namenjen vsem ostalim, ki nimate vplačane Blejske kartice oz. vplačane parkirnine za leto 2017. Strošek registracije znaša 25 EUR. S tem paketom uporabniki lahko sistem koristite do 25 ur v obdobju enega tedna od prve prijave v sistem.

Ob prijavi v sistem boste morali pokazati osebni dokument in podpisati izjavo o strinjanju s Splošnimi pogoji uporabe objavljenimi na spletni strani www.bled.si.

Pa srečno kolesarjenje!