Voznik zaradi svojega stanja ni bil zmožen umakniti vozila s ceste

Kot so sporočili s PU Kranj, so gorenjski policisti včeraj zaradi prepovedanih drog obravnavali tri osebe.

V enem primerih so v Šenčurju  na javnem kraju policisti zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja, v Radovljici so jo policisti zasegli vozniku.

Opoldan pa so obravnavali prijavo osebe o zelo nezanesljivi in nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila. O njegovi vožnji je bilo sporočeno, da vozi zelo hitro in nevarno, da vijuga po cesti in da ni upošteval rdeče luči na semaforju na Polici.

Voznika so ustavili na območju Kranja, preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal negativen rezultat, odklonil pa je hitri test na prepovedane droge in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom drog.

V postopku voznik zaradi svojega stanja ni bil zmožen umakniti vozila s ceste, zato je vozilo na njegove stroške odstranila pooblaščena organizacija. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, za prekrške pa bo obravnavan na okrajnem sodišču.

Učinek prepovedanih drog pomembno zmanjšuje posameznikove sposobnosti za vožnjo vozila ter varno udeležbo v prometu in zelo močno vpliva na zaznavo, predvidevanje, presojo ter odločanje in manevre voznika. Preberite več…