Tržičani imajo novo plezalno steno

Slika: Občina Tržič

V začetku septembra je bila v Dvorani tržiških olimpijcev postavljena nova nizka plezalna stena, predvidena za rekreativno vadbo, vadbo otrok in mladine, začetnike in izkušenejše plezalce, vadbo članov enot Civilne zaščite in članov enot Prostovoljnih gasilskih društev.

Sredstva v višini slabih 70.000,00 EUR za izdelavo in postavitev je v proračunu zagotovila Občina Tržič skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, kjer so uspeli na javnem razpisu za ta namen zagotoviti 20.000,00 EUR.

Kot so zapisali na Občini Tržič, ima nova nizka plezalna stena okvirne skupne površine 145 kvadratnih metrov s samostoječo konstrukcijo in plezalno površino, izdelano iz vezane plošče, ki ponuja do 900 plezalnih oprimkov, do 15 piramid velikosti od 60 do 120 centimetrov in do 25 volumnov velikosti od 50 do 120 centimetrov, pričakuje prve uporabnike že v drugi polovici meseca septembra. Pod plezalno površino so varovalne blazine okvirne skupne površine 76 kvadratnih metrov in skladne s predvidenimi standardi v proti drsni izvedbi.