Tržič: Nov fitnes na prostem in novo otroško igrišče

Slika: Pixabay

V Občini Tržič so se začela gradbena dela na obstoječem otroškem igrišču in površini za rekreacijo. Obnova bo Tržičanom prinesla fitnes na prostem, saj je predvidena ureditev telovadišča s programom telovadnih orodij za mladostnike in odrasle ter otroškega igrišča z večjim, kompleksnim igralom in urbano opremo. Do tja bo urejena dostopna peš pot in sanirana zelenica. Oba sklopa bosta med seboj povezana, omogočeno bo prehajanje med njima. Površine za rekreacijo se nahajajo na severo-zahodnem delu območja gradu Neuhaus, ki stoji na vzpetini nad starim mestnim jedrom in bodo programsko razdeljene na dva sklopa:

  • peščena rekreacijska površina, kjer je predvidena umestitev seta telovadnih orodij (ulična vadba – street workout), ki omogoča izvajanje vseh osnovnih elementov ulične vadbe in
  • peščena varnostna površina, kjer bo novo otroško igrišče, namenjeno otrokom od dveh let starosti dalje,igri najmlajših pa bo poleg igral namenjena tudi sama peščena površina ter prosta tratna površina.

Območje telovadišča in otroškega igrišča bo, zaradi varnosti, tudi primerno osvetljeno, predvidena pa je tudi umestitev klopi z naslonjalom in druga urbana oprema.