Triglavanom ni uspelo

Hokej

Včeraj so hokejisti odigrali dve tekmi državnega članskega prvenstva.
Tekmo 12. kroga ali zadnjega v ligaškem delu, so odigrali hokejisti kranjskega Triglava, ki so v ledeni dvorani Zlato polje, gostili hokejiste ljubljanske Olimpije. Ljubljančani so bili boljši in zmagali s 5:1. Edini zadetek za domače je, po odlični podaji Anžeta Terlikarja v 44. minuti, dosegel Žan Zupan.

V športni dvorani Podmežakla pa so tekmo 11. kroga odigrali hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in HK MK Bleda. Boljši so bili hokejisti z izkušnjami HDD SIJ Acronija Jesenice, ki so zmagali s 7:2. Za SIJ Acroni Jesenice sta po dva zadetka dosegla Adis Alagič in Gašper Glavič, po enega pa še Rok Avsenek, Tadej Čimžar in Miha Brus, za HK MK Bled pa sta zadela Aleš Jeklič in Tadej Burazin.

Prvenstvo se bo nadaljevalo s prvo tekmo četrtfinala, 11. januarja, ko bodo Kranjčani imeli za nasprotnika šesto uvrščeno moštvo HK Playboy Slavijo, Blejci pa četrto uvrščeni Celje.

Košarka

Danes, s pričetkom ob 19h, se bo v športni dvorani Domžale odigrala povratna tekma 5. kroga Pokala Slovenije, med košarkarji domžalskega Helios Sunsa in kranjskega ECE Triglava. Prva tekma v Kranju se je končala s zmago košarkarjev iz Domžal, ki so zmagali z 98:62.

Jože Marinček